Meditsiiniteaduste valdkonna aasta õppejõud

4. detsembril tänati Tartu Ülikooli muuseumis aasta õppejõude ja programmijuhte. Meditsiiniteaduste valdkonna aasta õppejõuks valiti sotsiaalfarmaatsia dotsent Daisy Volmer.

Aasta õppejõu auhinnaga tunnustatakse igas ülikooli valdkonnas üht õppejõudu, kes on eelmisel õppeaastal silma paistnud väga hea õpetamisega. Tänavu esitasid aasta õppejõu kandidaate esimest korda üliõpilased (vähemalt viis üliõpilast üheskoos) ja õpetamise hindamisel lähtuti Tartu Ülikooli õpetamise heast tavast.

Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse moodustatud komisjon valis esitatud kandidaatide seast aasta õppejõuks 2019 sotsiaalfarmaatsia dotsendi Daisy Volmeri.

Volmeri sõnul näitab see tunnustus, et uudsed õppe- ja hindamismeetodid, mida ta on viimastel aastatel järjekindlalt rakendanud, on üliõpilaste hulgas hindamist leidnud.

„Aitäh neile koos minuga kaelamurdvaid hüppeid tegemast ja edukalt maandumast. See annab julgust edasi minna ikka selle nimel, et õppimine oleks innustav ja seostatud teadmisi pakkuv. Mina olen enda jaoks avastanud ennastjuhtiva õppimise, mis mulle kui õppejõule tekitas alguses palju kahtlusi ja küsimusi. Kui palju ma saan usaldada üliõpilaste iseseisvat töötamist? Kas nad nii üldse õpivad midagi? Olemasolev kogemus näitab, et õpivad küll, aga selleks tuleb neile koostada konkreetsed ülesanded ja anda regulaarset ning sisulist tagasisidet tehtu kohta. Õppejõud saab üliõpilasel aidata õppida. Kuidas ta seda teeb, on üliõpilase enda vastutus, nii lihtne see ongi,“ rääkis Volmer.